دستگیره های کابینت آشپزخانه براساس جنس، طرح و کاربرد دارای انواع مختلفی در بازار موجود هستند که در این مقاله به برخی از رایج ترین انواع دستگیره کابینت آشپزخانه براساس کاربرد و جنس خواهیم پرداخت.
بر اساس جنس
دستگیره کابینت طرح چوب: دستگیره کابینت چوبی معمولاً از چوب های سختی مانند چوب درخت گردو، راش و بلوط طراحی و ساخته میشوند، این مدل از دستگیره ها دارای ظاهری گرم و طبیعی هستند و برای کابینت هایی با بدنه طبیعی نصب و به کاربرده میشوند.
دستگیره کابینت فلزی: فلز یکی از مهمترین آلیاژهای به کاربرده شده در طراحی دستگیره کابینت آشپزخانه به حساب میآید که در بین این فلزات ( آلومینیوم، استیل، زاماک ) به دلیل دوام بالا بیشترین کاربرد را در طراحی و تولید انواع دستگیره کابینت آشپزخانه و سایر یراق آلات کابینت آشپزخانه را دارند.
دستگیره کابینت پلاستیکی، دستگیره های پلاستیکی به دلیل دارا بودن قیمت پایین نسبت به سایر دستگیره کابینت دارای بیشترین محبوبیت در بین مصرف کنندگان هستند، این ماده نه تنها در تولید دستگیره کابینت بسیار پرکاربردی است، بلکه در طراحی سایر اتصالات کابینت آشپزخانه به کاربرده میشود.
دستگیره کابینت سرامیکی: این نوع دستگیره ها دارای ظاهری لوکس و مدرن هستند و ترکیبی از سرامیک و انواع فلزات در طراحی آنها به کاربرده شده است، در طراحی این مدل دستگیره کابینت از طراحی خاصی بروی بدنه سرامیکی دستگیره کابینت استفاده شده که باعث زیبایی چند برابر به کابینت و ظاهر کابینت شما میشود.
دستگیره کابینت بر اساس طول و عرض
دستگیره کابینت میله ای: این مدل از دستگیره ها معمولا از یک میله فلزی با جنس استیل یا با طراحی چوب تولید میشوند که در بیشتر مواقع به صورت عمودی و یا افقی با کمک دو پیچ به بدنه کابینت متصل میشوند، دستگیره های میله ای معمولا برای کابینت های عریض و کشوهایی با وزن سنگین بسیار پر کاربرد هستند.
دستگیره کابینت دکمه ای: دستگیره دکمه ای دارای ظاهری گرد و کوچک هستند البته در مدلها و جنسهای متفاوتی طراحی و به بازار عرضه میشود که معمولا در مرکز درب کابینت یا کمک با کمک یک پیچ به بدنه کابینت نصب میشود، این دستگیره ها معمولا بروی دربهای کابینت با وزن سبک متصل میشوند.
دستگیره کابینت مخفی: این مدل از دستگیره ها به گونه ای طراحی شده هستند که از بیرون دارای دید آنچنانی نیستند و میتوانند ظاهری ساده و یکدست را برای کابینت آشپزخانه ایجاد کنند، معمولا به بدنه این دستگیره ها مگنت متصل میشود که پس از باز یا بسته شدن درب درب کابینت و کشوها به صورت خودکار به داخل هدایت شود.
دستگیره کابینت فنجانی: معمولا دارای ظاهری فنجانی شکل و شبیه به یک صدف را دارند و که به صورت منحنی به کابینت آشپزخانه متصل میشوند، اغلب این دستگیره ها بروی کابینت هایی با طراحی قدیمی به کاربرده میشود.
دستگیره حلقه ای: این دستگیره ها معمولا برای دربهای کشویی با وزن سبک نصب میشود، مانند دربهای کمد دیواری و کمدهای کوچک و دکوراسیون داخلی منزل.
دستگیره کابینت دیواری: این دستگیره ها معمولا دارای سایز کوچکی هستند و بیشتر بروی کابینت های هوایی نصب میشوند.
دستگیره کابینت زمینی: این دستگیره ها دارای سایز و ابعاد بزرگتری نسبت به سایر دستگیره های کابینت دارند و دارای وزن سنگین تری هستند و بروی کابینت های زمینی متصل میشوند.
دستگیره کابینت کشویی: این دستگیره ها ظاهری باریک و کشیده دارند که تمامی سطح و لبه کابینت را پوشش میدهند و برای باز و بسته کردن کشوهای سنگین کاربردی هستند.
نکات مهم در خرید دستگیره کابینت آشپزخانه
سبک و طراحی آشپزخانه: همیشه در هنگام خرید دستگیره کابینت به این نکته توجه داشته باشید که دستگیره باید با سبک کلی دکوراسیون آشپزخانه شما هماهنگی لازم را داشته باشد.
سایز و اندازه: دستگیره باید متناسب با سایز درب کابینت و کشوهای آشپزخانه باشد و هماهنگی لازم بین نظم درب کابینت را ایجاد کند.
راحتی هنگام استفاده: راحتی دستگیره کابینت و کاربردی بودن آن یکی از نکاتی است که باید حتما در هنگام انتخاب این یراق آلات به توجه داشته باشید.
جنس و کیفیت: جنس و کیفیت هر محصولی یکی از مهمترین نکات در دوام و طول عمر آن میباشد، پس باید در هنگام انتخاب دستگیره کابینت به جنس ضد زنگ بودن و میزان ضخامت این محصولات توجه داشته باشید.
جمع بندی
با توجه به اینکه دستگیره های کابینت جزو تمام کننده های زیبایی کابینت آشپزخانه به حساب می آیند قطعا باید در انتخاب آن نیز حساسیت لازم را به خرج دهید به طوری که باید گزینه های لازم که منجر به ایجاد هماهنگی لازم میان اجزای کابینت و آشپزخانه می شود را در نظر بگیرید.
فاکتورهای لازم در انتخاب دستگیره کابینت مورد نظر شامل قیمت مناسب، کاربردی بودن، جنس، طراحی و رنگ متناسب با کابینت می باشد.